Exposities

Op zondagen van mei tot oktober exposeren kunstenaars uit de regio hun werk in de Stompe Toren. Tijdens deze exposities is het kerkje geopend van 12:00 tot 16:30 uur. Toegang is gratis. Elke expositie is in principe een gehele maand op alle zondagen te bezoeken.


Zomerseizoen 2018

Op 6 mei openen we de deur weer.


mei - Sylvia de Vlaming en Marlijn Franke

Op 6, 13, 20, 21 en 27 mei exposeert Sylvia de Vlaming.

"Ik hou van de landschapsfotografie. De wereld die je eigenlijk wilt ontvluchten in kaart brengen, je eigen maken. Verslag doen van mijn tochten, overal in Nederland. Laten zien hoe mooi Nederland is met als onderliggende boodschap dat we er heel zorgvuldig mee om moeten gaan. Er zijn prachtige sporen van menselijke aanwezigheid, maar er zijn ook pijnlijke ingrepen, waar treurigheid heeft toegeslagen. En soms is het ook allemaal prachtig leeg! In het volle Nederland…." 

Ze is pas op latere leeftijd serieus gaan fotograferen en lessen gaan nemen. Daarmee groeide de ambitie om betere foto’s te maken. Van het een kwam het ander en sinds een paar jaar volgt ze lessen bij François Hendrickx, hoofddocent bij De Nederlandse Fotovakschool en landschapsfotograaf. "Hij betekent veel voor mijn ontwikkeling tot nu toe en dat proces is nog lang niet afgerond."

Op deze tentoonstelling ziet u korte series van verschillende landschappen en locaties.

Sylvia is een achterachterkleinkind van Jacobus Craandijk, die met zijn boeken ‘Wandelingen door Nederland’ eigenlijk de eerste Nederlandse wandelgidsen geschreven heeft. Hij heeft tussen 1874 en 1888 meer dan zeventig wandeltochten door Nederland gemaakt. "Graag loop ik in zijn voetsporen, dan wel niet met een pen, maar met een camera in de hand."

sdevlaming156@gmail.com


juni - Maja Vucetic

www.vuceticmaja.nl


juli - Walter van Schagen

www.artwalter.nl (tekst kunst en zingen)


augustus - Jan van Schie

www.jvanschie.nl

schiekunst@gmail.com


Marjolein Innemee

innemeemarjolein@hotmail.com


oktober - Maureen Meijer

maureenmeijer.com


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Mw. Mary Hopman-Walter
e-mail: mhopmanw@gmail.com
telefoon: 020-4976186

Ook wanneer u zelf eens zou willen exposeren.