Concerten

Van mei tot oktober, op de eerste en derde zondag van elke maand, kunt u genieten van prachtige uitvoeringen. Een keur aan amateurs en (semi-)professionals treedt op in de Stompe Toren. Deze concerten beginnen om 14:00 uur. De toegang is gratis, met een collecte bij de uitgang. Wij gaan uit van een minimum streefbedrag van vijf euro per persoon.

Elk concert wordt omlijst door een expositie in ons kerkje.


Zomerseizoen 2018


16 september - Conservatorium Amsterdam

Talenten geven weer acte de présence in de Stompe Toren. Vandaag treden Vital Stahievitch en Mirna Ackers op.

Programma

Henri Dutilleux (1916-2013) – Sonatine

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) – Sonata in A minor

  1. Poco Adagio
  2. Allegro

Frédéric Chopin (1810-1849) – Ballade nr. 1, op. 23

Frank Martin (1890-1974) – Ballade

-- pauze --

Gabriel Fauré (1845-1924) – Berceuse

Aleksandr Skrjabin (1871-1915) – Piano Sonata nr. 2 (Sonata-Fantaisie), op. 19

  1. Andante
  2. Presto

Claude Debussy – Violin sonata (arr. Mirna Ackers)

  1. Allegro vivo
  2. Intermède: fantasque et léger
  3. 3. Finale: très animé

Vital Stahievitch werd in 1980 in Minsk, Wit-Rusland, geboren. Hij studeerde aan Nationale Muziekcollege (1999) en Rijksmuziekacademie van Wit-Rusland (2004) met Zoja Katsjarskaja af. Later is hij aan het Conservatorium van Amsterdam (2007, MMus, cum laude, met Hakon Austbo) en aan de Universiteit van Amsterdam (2009, MA, met Naum Grubert) afgestudeerd.

Vital won prijzen op internationale en nationale concoursen in Minsk, Vilnius, Amsterdam, Antwerpen, Taranto, Marianske Lazne en Utrecht. Hij speelde in de meest Europese landen, maar ook in de VS, Mexico en Japan. Vital heeft een breed en gevarieerd repertoire. Hij speelt graag Mozart, Chopin, Schubert, Schumann, Brahms, Prokofiev en Rachmaninov. Vital speelt ook graag stukken van Wit-Russische componisten van verschillende eeuwen.

Sinds 2012 werkt Vital Stahievitch als correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam.

Mirna Ackers werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de Sweelinck Academie voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Inmiddels heeft ze daar afgelopen jaar haar bachelor afgerond met een 9. Momenteel studeert ze in het eerste jaar van de master bij Kersten McCall, eveneens aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeert Mirna ook Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Twee jaar lang was Mirna de eerste fluitiste van JeugdOrkest Nederland (JON) o.l.v. Jurjen Hempel. In september 2016 werd ze geselecteerd door het JON om mee te spelen in het ‘Side by Side’ project van het Koninklijk Concertgebouw Orkest tijdens de ‘RCO Opening Night 2016’. Momenteel is Mirna lid van het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus.

Mirna heeft diverse prijzen gewonnen. In 2018 won ze zowel de juryprijs als de publieksprijs in de nationale selectie van het EuroConcours Dwarsfluit en mag ze Nederland in oktober vertegenwoordigen op de Lions European Music Competition 2018 te Skopje. Daarnaast is Mirna ook laureaat van het Prinses Christina Concours.

Masterclasses volgde zij onder andere bij Jacques Zoon, Felix Renggli, Emily Beynon en Peter-Lukas Graf. Naast haar concerten vindt Mirna tijd om zich muzikaal in te zetten voor charitatieve doelen waar ze met haar optredens geld inzamelt, zoals voor Stichting KIKA en Learn2Learn.


7 oktober - Haarlem Jazzkoor

Begeleid door SWERKO, een trio bestaande uit Joop Kooger (drums en zang), John Erich (bas) en Jasper Swank (piano) swingt het Jazzkoor er weer lustig op los.


21 oktober - The Busquito’s

Comic Jazz! Heerlijk slotconcert met prachtige interactie tussen spelers, instrumenten en publiek.


» Klik hier voor de agenda.

Voor meer informatie:
Peter Duval Slothouwer
telefoon: 023 - 5370802
e-mail: peterduval@hotmail.com